08 sierpnia 2012
Ryż z warzywami
Do tej potrawy można wykorzystać warzywa z rosołu i podawać jako przystawka do pieczeni, albo tylko do surówki. Wtedy możemy dodać jeszcze małe kawałki ugotowanego mięsa.
Po połączeniu z ugotowanym ryżem, dodajemy łyżkę dobrego masła, łyżę śmietany, dużo zieleniny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Można się też trochę pobawić i wszystkie warzywa surowe, jakie lubimy, kroimy w kostkę, dusimy pod przykryciem na maśle,
doprawiamy solą,pieprzem, sosem tabasco.
Dodajemy ugotowany ryż.
Jeśli potrawa okaże się zbyt sucha ,możemy dodać łyżkę masła i łyżkę śmietany.
A jeśli lubimy kolorowe potrawy, można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, będzie na różowo.
Można dodać uduszony z czosnkiem szpinak,będzie na zielono.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz