26 lutego 2014

Zapiekanka z rybą

Ryba jaką lubimy, ja lubię morską.
4-5 dużych ziemniaków
Duża cebula
1 ząbek czosnku
sól,pieprz
zielenina,pietruszka .tymianek koper.....
masło
śmietana ,najlepiej 30%
1 żółtko
Łyżka startego żółtego sera

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki, układać w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Na ziemniakach układamy małe kawałki ryby, solimy ,pieprzymy nie za dużo.
Na rybie układamy plasterki cebulki.
Posypujemy zieleniną.
Postępujemy tak aż wykorzystamy wszystkie składniki.
Na koniec zalewamy śmietaną zmieszaną z 
żółtkiem i serem.
Wstawiamy do piekarnika na około 45-50 minut. Temp.180-190 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz