09 lipca 2012

Sernik z kokosową posypką

Ciasto.

2 szklanki mąki
pół kostki masła lub margaryny
Pół szklanki cukru
paczuszka cukru waniliowego
3 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Puszka brzoskwiń

Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto. Ułożyć na blaszce.
Brzoskwinie odsączyć z soku, pokroić w dość grube plastry i układać na cieście obok siebie.

Masa serowa

1 kg. sera zmielonego lub odpowiednia ilość serka homogenizowanego
Budyń śmietankowy
3 jajka
1 cukier waniliowy
Pół szklanki cukru

Jajka z cukrem utrzeć na puch, dodawać po trochu ser, następnie dosypać budyń,wymieszać.
Wyłożyć na ciasto z brzoskwiniami.

Posypka

Pół szklanki cukru
20 dkg. wiórek kokosowych
Pół kostki masła lub margaryny
Wyrobić i ułożyć na masie serowej

Piec około godziny w temperaturze 180-190 st.
Wyłączyć piec i zostawić ciasto do wystygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz