Ciasto.
2 szklanki mąki
pół kostki masła lub margaryny
Pół szklanki cukru
paczuszka cukru waniliowego
3 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Puszka brzoskwiń
Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto. Ułożyć na blaszce.
Brzoskwinie odsączyć z soku, pokroić w dość grube plastry i układać na cieście obok siebie.
Masa serowa
1 kg. sera zmielonego lub odpowiednia ilość serka homogenizowanego
Budyń śmietankowy
3 jajka
1 cukier waniliowy
Pół szklanki cukru
Jajka z cukrem utrzeć na puch, dodawać po trochu ser, następnie dosypać budyń,wymieszać.
Wyłożyć na ciasto z brzoskwiniami.
Posypka
Pół szklanki cukru
20 dkg. wiórek kokosowych
Pół kostki masła lub margaryny
Wyrobić i ułożyć na masie serowej
Piec około godziny w temperaturze 180-190 st.
Wyłączyć piec i zostawić ciasto do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz