Śledzie solone (matias- moczyć około 1 godziny)
Majonez
Jabłka lub pomarańcze
Cebula
Ogórki kiszone
Majonez
Jabłka lub pomarańcze
Cebula
Ogórki kiszone
Mogą być marynowane grzybki
Cukier,sól ,pieprz do smaku
Wymoczone śledzie pokroić na kawałki.
Cukier,sól ,pieprz do smaku
Wymoczone śledzie pokroić na kawałki.
Jabłka lub pomarańcze umyć, obrać
,pokroić na cząstki
Cebulę obrać opłukać, pokroić w pół plastry.
Obrany ogórek pokroić w plasterki
Obrany ogórek pokroić w plasterki
Wymieszać z majonezem,doprawić do smaku , zalać filety śledziowe.
Podawać z ziemniakami z wody,lub jako zimną zakąskę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz