16 lutego 2014

Placuszki z jabłkiem i serkiem mascarpone



Szklanka mąki
2 jajka
pół szklanki mleka
płaska łyżeczka soli
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Miksujemy aż wyjdzie nam ciasto jak na naleśniki tylko troszkę gęściejsze.
Tłuszcz do smażenia.

2-3 jabłka
Obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.
Smażymy placuszki podobnej wielkości.

Dżem morelowy, z kiwi, z agrestu.....jaki lubimy.
Serek mascarpone
mieszanka cukru+cukier waniliowy+cynamon

Usmażone placki smarujemy dżemem, nakładamy dużą łyżkę serka mascarpone, posypujemy mieszanką cukru.
Smacznego.

1 komentarz:

  1. Placuszki z jabłkiem to smak mojego dzieciństwa :) Ależ nabrałam na nie ochoty!

    OdpowiedzUsuń