Sernik z brzoskwinią i galaretką pomarańczową
i galaretką agrestową
1 kilogram twarogu tłustego
masło 250g
6-7 jaj
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
budyń lub kisiel żurawinowy
paczka biszkoptów
owoce brzoskwini lub nektarynki
żurawina (może być suszona lub kandyzowana )
2 torebki galaretki (żurawinowa,wiśniowa,jaką mamy )
Żółtka, masło i cukier ucierać do konsystencji kremu.
Dodawać po trochu ser,ciągle mieszając.
Dodać kisiel z proszkiem do pieczenia.
Białko ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej,delikatnie wymieszać.
Na końcu dodać pokrojone na kawałki owoce,wymieszać.
Na dno formy układamy biszkopty jeden przy drugim i nakładamy masę serową.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.180st. Pieczemy ok.1 godziny.
W tym czasie rozrabiamy galaretkę i odstawiamy do zastygnięcia.
Sernik wyjęty z piekarnika musi wystygnąć.
Na nim układamy owoce i zalewamy lekko tężejącą galaretką.
masło 250g
6-7 jaj
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
budyń lub kisiel żurawinowy
paczka biszkoptów
owoce brzoskwini lub nektarynki
żurawina (może być suszona lub kandyzowana )
2 torebki galaretki (żurawinowa,wiśniowa,jaką mamy )
Żółtka, masło i cukier ucierać do konsystencji kremu.
Dodawać po trochu ser,ciągle mieszając.
Dodać kisiel z proszkiem do pieczenia.
Białko ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej,delikatnie wymieszać.
Na końcu dodać pokrojone na kawałki owoce,wymieszać.
Na dno formy układamy biszkopty jeden przy drugim i nakładamy masę serową.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.180st. Pieczemy ok.1 godziny.
W tym czasie rozrabiamy galaretkę i odstawiamy do zastygnięcia.
Sernik wyjęty z piekarnika musi wystygnąć.
Na nim układamy owoce i zalewamy lekko tężejącą galaretką.
Zostawiamy w zimnym miejscu do całkowitego zastygnięcia.
Ja do tego sernika użyłam gotowego twarogu tłustego,takiego z wiaderka.
Ja do tego sernika użyłam gotowego twarogu tłustego,takiego z wiaderka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz