05 lipca 2015

Gulasz warzywno-rybny


Ryba, dowolny gatunek

warzywa:
marchew,cebula ,czosnek,seler naciowy,papryka, jeden ziemniak,ogórek zielony lub cukinia.......
2 łyżki oliwy,duża łyżka masła.
sól,pieprz, zielona pietruszka,koper
pomidor bez skórki, lub łyżka pasty pomidorowej
śmietana
z warzywami postępujemy dokładnie tak jak Tutaj

Rybę należy oczyścić, usunąć ości i skórę, pokroić na kawałki wielkości  około 4x4cm.Posypujemy solą,pieprzem i odrobiną mąki,mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim rybę tak aby się tylko lekko ścięła.
Dodajemy do warzyw.
Gotujemy kilka minut ok.10 minut,doprawiamy solą pieprzem a na koniec śmietanką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz