1szklanka mąki
1szklanka cukru
6 jajek
płaska łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
Z tego upiec dwa placki biszkoptowe.Ciemny i jasny/ do jednego dodać łyżkę kakao/
Masa jabłkowa
Ok. 4-5 jabłek obrać, pokroić na dość duże kawałki i usmażyć.
Całą galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody,
Jabłka połączyć z galaretką. Dobrze wymieszać.Odstawić by lekko przestygła
Krem
1 kostka masła
1/2litra mleka
1/2szklanki cukru
po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
cukier waniliowy
Z mleka,cukru i mąki ugotować budyń. Przestudzić.
Ucierać budyń, dodając po trochu masła.
1szklanka cukru
6 jajek
płaska łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
Z tego upiec dwa placki biszkoptowe.Ciemny i jasny/ do jednego dodać łyżkę kakao/
Masa jabłkowa
Ok. 4-5 jabłek obrać, pokroić na dość duże kawałki i usmażyć.
Całą galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody,
Jabłka połączyć z galaretką. Dobrze wymieszać.Odstawić by lekko przestygła
Krem
1 kostka masła
1/2litra mleka
1/2szklanki cukru
po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
cukier waniliowy
Z mleka,cukru i mąki ugotować budyń. Przestudzić.
Ucierać budyń, dodając po trochu masła.
Nałożyć na placek krem, masę jabłkową,biszkopt.....i.t.d .Na przemian.
Polać polewą czekoladową.
Albo zetrzeć czekoladę i posypać ciasto.
Przystroić według upodobania.
Przystroić według upodobania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz