09 lipca 2012

Kremy do przekładania suchych wafli

czyli domowe andruty

Krem I
1/2 kostki masła
1,5 szklanki cukru pudru
1 tabliczka czekolady

Utrzeć masło z cukrem, dodać rozpuszczoną czekoladę. Przełożyć wafle masą, przycisnąć deseczką, obciążyć i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Krem II
1 kostka margaryny
3 łyżeczki kakao
pół opakowania mleka w proszku
pół szklanki wody
szklanka cukru

Zagotować wodę z cukrem, dodać margarynę, po odstawieniu z ognia dodać pozostałe składniki. Lekko ostudzoną masą przekładać wafle.

Krem III
2 puszki mleka kondensowanego słodkiego gotować w dużej ilości wody na bardzo małym ogniu ok. 2-3 godz. Puszki otwieramy po całkowitym ostudzeniu I miksujemy z margaryną, można dodać żółtko, ale niekoniecznie. Przestudzoną masą przekładamy wafle.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz