5-10 jajek ( ugotować na twardo )
Łosoś wędzony ( ilość dowolna ,ja daję około 10-15 dkg.)Pokroić w drobną kosteczkę.
cebulka szalotka ( posiekać w kostkę )
łyżka majonezu
sól,pieprz
łyżka zielonego kopru
można dodać odrobinę posiekanego imbiru, albo marynowanych grzybów.
Zielona sałata
Ugotowane
i przestudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół, wybrać żółtko.
Rozetrzeć je ,dodać wszystkie składniki,sól,pieprz do smaku,dodać
majonez. Wymieszać.
Tym farszem nadziewać łódeczki z jajek, dodać go trochę więcej żeby utworzyć małą kopułkę .Przystroić odrobiną łososia.
Z sałaty robimy małe gniazdeczka i jajka układamy w tych gniazdkach. Można ją potem zjeść z jajkiem.
jeśli
ktoś zna taką sztuczkę i potrafi przekroić jajko wraz ze
skorupką,wtedy można wybrać zawartość całej skorupki i siekamy całe
jajko z żółtkiem,tym nadziewamy skorupkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz