24 lipca 2012

Jajka nadziewane łososiem

_Jajka nadziewane łososiem

5-10 jajek ( ugotować na twardo )
Łosoś wędzony ( ilość dowolna ,ja daję około 10-15 dkg.)Pokroić w drobną kosteczkę.
cebulka szalotka ( posiekać w kostkę )
łyżka majonezu
sól,pieprz
łyżka zielonego kopru
można dodać odrobinę posiekanego imbiru, albo marynowanych grzybów.
Zielona sałata

Ugotowane i przestudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół, wybrać żółtko. Rozetrzeć je ,dodać wszystkie składniki,sól,pieprz do smaku,dodać majonez. Wymieszać.
Tym farszem nadziewać łódeczki z jajek, dodać go trochę więcej żeby utworzyć małą kopułkę .Przystroić odrobiną łososia.
Z sałaty robimy małe gniazdeczka i jajka układamy w tych gniazdkach. Można ją potem zjeść z jajkiem.

jeśli ktoś zna taką sztuczkę i potrafi przekroić jajko wraz ze skorupką,wtedy można wybrać zawartość całej skorupki i siekamy całe jajko z żółtkiem,tym   nadziewamy skorupkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz