Teraz wstawiamy do piekarnika. |
Już upieczony ,podany z sosem pomidorowym po włosku |
Bardzo smaczny jest w wersji zimnej |
porcja dla dwóch osób
2-3 ryby (np. pstrąg i sum )może być jeden gatunek.
2 cebule
1 por
1 liść kapusty
2-3 pomidory
sól, pieprz,
bazylia,pietruszka
czosnek
Rybę przeciąć wzdłuż grzbietu usunąć ości,posolić,popieprzyć,delikatnie skropić cytryną.Odstawić.
Resztę ryby posiekać(pokroić w drobne kawałeczki),dodać podsmażoną na maśle cebulkę,sól,pieprz,bazylię i pietruszkę.Skropić cytryną,wymieszać.
Filet z pstrąga układamy na kawałku liścia kapusty,zawijamy tak by powstał koszyczek.Do koszyczka wkładamy farsz z ryby,owijamy długim liściem pora,
zawiązujemy.
Na wierzch kładziemy kawałeczek świeżego masła.
Koszyczki układamy w naczynku żaroodpornym.
Wkładamy do piekarnika ok.200st. na 35-40 min.
W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy po włosku.
Patrz w sosach.
2-3 ryby (np. pstrąg i sum )może być jeden gatunek.
2 cebule
1 por
1 liść kapusty
2-3 pomidory
sól, pieprz,
bazylia,pietruszka
czosnek
Rybę przeciąć wzdłuż grzbietu usunąć ości,posolić,popieprzyć,delikatnie skropić cytryną.Odstawić.
Resztę ryby posiekać(pokroić w drobne kawałeczki),dodać podsmażoną na maśle cebulkę,sól,pieprz,bazylię i pietruszkę.Skropić cytryną,wymieszać.
Filet z pstrąga układamy na kawałku liścia kapusty,zawijamy tak by powstał koszyczek.Do koszyczka wkładamy farsz z ryby,owijamy długim liściem pora,
zawiązujemy.
Na wierzch kładziemy kawałeczek świeżego masła.
Koszyczki układamy w naczynku żaroodpornym.
Wkładamy do piekarnika ok.200st. na 35-40 min.
W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy po włosku.
Patrz w sosach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz