Ryba
Cebula
Kilka oliwek
Jajko całe+żółtko
Sól,pieprz
Środek całej bułki
Duża łyżka miękkiego masła
Zielenina /pietruszka,koper,bazylia/
Z ryby usunąć wszystkie ości,nasolić i wstawić na ok.2 godziny do lodówki.
Potem zemleć w maszynce,dodać zeszkloną cebulkę drobniutko pokrojoną . Środek bułki ,namoczonej i odciśniętej
Cebula
Kilka oliwek
Jajko całe+żółtko
Sól,pieprz
Środek całej bułki
Duża łyżka miękkiego masła
Zielenina /pietruszka,koper,bazylia/
Z ryby usunąć wszystkie ości,nasolić i wstawić na ok.2 godziny do lodówki.
Potem zemleć w maszynce,dodać zeszkloną cebulkę drobniutko pokrojoną . Środek bułki ,namoczonej i odciśniętej
sól,pieprz, jajka,masło i na końcu dużą łyżkę magi oraz oliwki,dużo zieleniny
Wymieszać i formować małe paluszki,
Obtaczać delikatnie rolując na desce,posypanej bułką tartą z mąką.
Wymieszać i formować małe paluszki,
Obtaczać delikatnie rolując na desce,posypanej bułką tartą z mąką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz