2-3 pstrągi
sol , pieprz
kilka ząbków czosnku ( w zależności ile kto lubi)
2 łyżki masła
2 cebule
zmielone ziele angielskie
200ml. białego wina
sok z jednej cytryny
1/2 pęczka pietruszki zielonej
Pstrągi oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem i majerankiem w środku.
sol , pieprz
kilka ząbków czosnku ( w zależności ile kto lubi)
2 łyżki masła
2 cebule
zmielone ziele angielskie
200ml. białego wina
sok z jednej cytryny
1/2 pęczka pietruszki zielonej
Pstrągi oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem i majerankiem w środku.
Skropić sokiem z cytryny.
Rozgniecionym czosnkiem posmarować pstrągi i odstawić w chłodne miejsce na
Rozgniecionym czosnkiem posmarować pstrągi i odstawić w chłodne miejsce na
około 1 godz.
Włożyć do środka po kilka gałązek zielonej pietruszki i dwa plasterki cebulki.
Włożyć do środka po kilka gałązek zielonej pietruszki i dwa plasterki cebulki.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć pstrągi.
Cebulę pokroić w talarki, obłożyć nimi ryby, posypać zielem angielskim.
Posypać posiekanym czosnkiem.
Pokropić sokiem z cytryny i oliwą.
Wstawić do gorącego piekarnika
piec ok. 30min. w temp. 180st. podlewając winem od czasu do czasu.
Gotową rybę posypać natką pietruszki i podawać gorąco.
Gotową rybę posypać natką pietruszki i podawać gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz