Kotlet schabowy bez kości
Brzoskwinie z puszki (syropu)
Po dużej łyżce żurawiny na każdy kotlet
Ser parmezan (tarty) lub inny ulubiony
jajko
bułka tarta
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Kotlet rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy. Maczamy w jajku a potem w bułce tartej.
Brzoskwinie z puszki (syropu)
Po dużej łyżce żurawiny na każdy kotlet
Ser parmezan (tarty) lub inny ulubiony
jajko
bułka tarta
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Kotlet rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy. Maczamy w jajku a potem w bułce tartej.
Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu bardzo krótko z
jednej i drugiej strony.
Kiedy kotlet nabierze lekko złotego koloru, wykładamy do naczynka żaroodpornego.
Na kotletach układamy owoc brzoskwini, zalewamy łyżką żurawiny i posypujemy serem.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 2-3 minutki, aby się tylko lekko zapiekł.
Podajemy z .....czym chcemy.
Ja podaję z pieczonymi połówkami ziemniaków, albo z frytkami i delikatnymi surówkami.
Kiedy kotlet nabierze lekko złotego koloru, wykładamy do naczynka żaroodpornego.
Na kotletach układamy owoc brzoskwini, zalewamy łyżką żurawiny i posypujemy serem.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 2-3 minutki, aby się tylko lekko zapiekł.
Podajemy z .....czym chcemy.
Ja podaję z pieczonymi połówkami ziemniaków, albo z frytkami i delikatnymi surówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz