Ryba, jaką lubimy.
Dla mnie najlepszy jest szczupak,ale może być karp i każda inna ryba.
Zalewa
1 szklanka octu
5 szklanek wody
5 łyżeczek cukru
łyżka soli
liść laurowy
pieprz,ziele angielskie,łyżka gorczycy
Zagotować.
Na końcu dodać pastę pomidorową.
2 łyżki pasty pomidorowej
czosnek,cebula.
Rybę pokroić w dzwonki,obtoczyć w mące i usmażyć.
Układać w misce.
Rybę posypać pokrojonym czosnkiem i cebulą.
Zalać zalewą i odstawić do lodówki.
Im dłużej stoi,tym lepsza.
Zanim zaczniemy smażyć rybę, dobrze jest ją wcześniej (około 2 godzin) trochę posolić.
2 łyżki pasty pomidorowej
czosnek,cebula.
Rybę pokroić w dzwonki,obtoczyć w mące i usmażyć.
Układać w misce.
Rybę posypać pokrojonym czosnkiem i cebulą.
Zalać zalewą i odstawić do lodówki.
Im dłużej stoi,tym lepsza.
Zanim zaczniemy smażyć rybę, dobrze jest ją wcześniej (około 2 godzin) trochę posolić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz