400g cykorii
sok z cytryny
2 banany
Kilka czarnych oliwek
Sos
3 łyżki śmietany kremówki
2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych(może być z pestek dyni,albo pestek winogron)
pół łyżeczki mielonego curry
sól
biały,mielony pieprz
szczypta kminku
pęczek świeżej kolendry/może być pietruszka/
Ostrym nożem usunąć gorzki głąb cykorii, pokroić ją na pierścienie ok. pół centymetra, opłukać i skropić sokiem cytrynowym.
Obrać banany, pokroić w plastry i dodać do cykorii.
Kremówkę wymieszać z olejem, dodać curry, sól,pieprz, kminek i sok cytrynowy. Dobrze wymieszać.
Opłukać kolendrę, posiekać i posypać sałatkę na krótko przed podaniem.
sok z cytryny
2 banany
Kilka czarnych oliwek
Sos
3 łyżki śmietany kremówki
2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych(może być z pestek dyni,albo pestek winogron)
pół łyżeczki mielonego curry
sól
biały,mielony pieprz
szczypta kminku
pęczek świeżej kolendry/może być pietruszka/
Ostrym nożem usunąć gorzki głąb cykorii, pokroić ją na pierścienie ok. pół centymetra, opłukać i skropić sokiem cytrynowym.
Obrać banany, pokroić w plastry i dodać do cykorii.
Kremówkę wymieszać z olejem, dodać curry, sól,pieprz, kminek i sok cytrynowy. Dobrze wymieszać.
Opłukać kolendrę, posiekać i posypać sałatkę na krótko przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz