06 lipca 2012

Surówka z kapusty pekińskiej

  Dla tych co się ciągle  odchudzają
Składniki:
Kapusta pekińska 
1 pomidor
1 mała papryka
1 zielony ogórek
1 mała cebulka
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki kiełków jakie lubimy

2 duże łyżki oliwek Kapustę, pomidor, paprykę, ogórek ,cebulkę, kroimy na drobno, łączymy z resztą składników, mieszamy. 

Może być też druga wersja surówki.W tym przypadku kapusta może być rwana jak sałata,ale tylko zielone i delikatne części liści bez tych białych łodyżek.


Sos
1 płaska łyżeczka soli
2 płaskie łyżeczki cukru
sok z całej cytryny
tyle samo oliwy
ząbek czosnku /przecisnąć/
pół łyżeczki musztardy

Bardzo dokładnie zmiksować i zalać surówkę.
Wymieszać i odstawić na 15 minut aby się smaki dobrze połączyły.



Ten sos jest doskonały do każdej surówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz