Jeden cały ogórek (umyć ,nie obierać ze skórki )
Kilka rzodkiewek
Trochę zielonego szczypioru, albo bazylia.
Rzodkiewkę i ogórek pokroić w cieniutkie słupki, lub zetrzeć na jarzynówce o grubych oczkach.
Zalać sosem, wymieszać i odstawić do lodówki na 10-15 minut
Kilka rzodkiewek
Trochę zielonego szczypioru, albo bazylia.
Rzodkiewkę i ogórek pokroić w cieniutkie słupki, lub zetrzeć na jarzynówce o grubych oczkach.
Zalać sosem, wymieszać i odstawić do lodówki na 10-15 minut
Sos
Łyżka śmietany 18%
Łyżeczka dobrej musztardy
Ząbek czosnku
Płaska łyżeczka soli
Pół łyżeczki cukru
Ząbek czosnku rozetrzeć z łyżeczką soli,połączyć ze śmietaną ,musztardą i cukrem.
Wymieszać
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz