03 września 2013

Gulasz warzywny


Wszystkie warzywa jakie lubimy:
Marchew, pietruszka ,seler, por, cebula, papryka, czosnek, pomidor.......
1-2 ziemniaki pokrojone w kosteczkę.
sól,pieprz
2 duże łyżki oliwy
duża łyżka śmietany 18%
Może być odrobina papryczki chili.


Zaczynamy od najtwardszych warzyw ,kroimy w słupki lub łatwiej w plasterki i po kolei wrzucamy na ciepłą oliwę.
Mieszamy i dokładamy.
Kiedy już się wszystko ładnie zeszkli, solimy i pieprzymy do smaku, zalewamy wodą tak by przykryć warzywa.
Kiedy gulasz się zagotuje ,dokładamy ziemniaczki pokrojone w drobną kosteczkę.
Gotujemy jeszcze aż ziemniaczki będą miękkie ale nie rozgotowane, zalewamy śmietanką, posypujemy zieleniną.
Smacznego

Myślę że Jaroszom posmakuje taki gulasz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz