Świeży szpinak
Rukola
roszponka
roszponka
pierś z kurczaka lub indyka
kilka plasterków boczku
chleb tostowy lub bagietka
ser parmezan lub owczy twardy (nie
ustępuje parmezanowi )
Mięsko spryskać cytryną, posolić,
posypać świeżym tymiankiem, usmażyć na odrobinie tłuszczu.
Odłożyć na papierową serwetkę aby
odsączyć tłuszcz.
Boczek także usmażyć i odsączyć
tłuszcz na serwetce.
Przygotować grzanki.
Sałatę ,szpinak ,rukolę
,roszponkę opłukać, odsączyć wodę, porwać na mniejsze kawałki.
Ułożyć w misce,na sałacie ułożyć plasterki
boczku, mięska, posypać grzankami, polać dressingiem lub jak ktoś
woli sosem.
Dressing
oliwa
sok z cytryny
musztarda francuska z grubymi ziarnami
sól,pieprz
Dobrze wymieszać,polać
sałatkę,posypać parmezanem.
jedna z moich ulubionych sałatek :)
OdpowiedzUsuń