500g maki
pół paczki drożdży świeżych
pół szklanki ciepłego mleka
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki soli.
Do ciasta dołożyłam zioła które lubię
czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek i przyprawa włoska.
Jeśli ktoś nie lubi ziół może je sobie darować i nie dokładać, ale ja je lubię ,ciasto jest aromatyczne i bardzo smaczne.
Do ciasta dołożyłam zioła które lubię
czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek i przyprawa włoska.
Jeśli ktoś nie lubi ziół może je sobie darować i nie dokładać, ale ja je lubię ,ciasto jest aromatyczne i bardzo smaczne.
Zaczyn
Do roztartych drożdży dodać 1 łyżkę
cukru i 2 łyżki ciepłego mleka.
Odstawić do wyrośnięcia
Kiedy drożdże ruszą ,dosypać trochę
mąki (około pół szklanki) i około pół łyżeczki soli.
Wymieszać.
Wyłożyć na stolnicę i dodać resztę
mąki i zioła,
wyrobić.
wyrobić.
Podzielić ciasto na tyle sztuk ile chcemy
sztuk pizzy, mogą być całkiem malutkie, każda z innymi dodatkami.
Trzeba tylko rozwałkować ciasto na
cienkie placki, nałożyć co chcemy i do pieca na 20minut temp.
200st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz