07 lutego 2014

Sałatka z wędzonego dorsza

Taką sałatkę można przyrządzić bardzo szybko z każdej wędzonej rybki. Doskonała na śniadanie lub kolacje.
Wędzony dorsz
jedna mała cebulka
sok z cytryny
sól,pieprz
zielona pietruszka lub rukola
mały ząbek czosnku (posiekać drobniutko lub zmiażdżyć z odrobiną soli )
łyżka majonezu dla połączenia składników

Dorsza obrać ze skóry i ości, podzielić na małe cząstki ,skropić cytryną, dodać drobno posiekaną cebulkę ,dołączyć zieleninę.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na koniec dodajemy łyżkę majonezu połączoną ze zmiażdżonym czosnkiem.
Delikatnie mieszamy aby się wszystko ze sobą połączyło.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz