Taką sałatkę można przyrządzić bardzo szybko z każdej wędzonej rybki. Doskonała na śniadanie lub kolacje.
Wędzony dorsz
jedna mała cebulka
sok z cytryny
sól,pieprz
zielona pietruszka lub rukola
mały ząbek czosnku (posiekać drobniutko lub zmiażdżyć z odrobiną soli )
łyżka majonezu dla połączenia składników
Dorsza obrać ze skóry i ości, podzielić na małe cząstki ,skropić cytryną, dodać drobno posiekaną cebulkę ,dołączyć zieleninę.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na koniec dodajemy łyżkę majonezu połączoną ze zmiażdżonym czosnkiem.
Delikatnie mieszamy aby się wszystko ze sobą połączyło.
Delikatnie mieszamy aby się wszystko ze sobą połączyło.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz