28 lutego 2014

Papryka nadziewana


Papryka ( po jednej na osobę )
Farsz mięsno-warzywny
Mięso mielone
cebula
sól,pieprz
warzywa: marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek.
Warzywa pokroić w drobną kostkę,poddusić na oliwie do miękkości.

Cebulkę pokrojoną w kostkę dusimy na odrobinie oliwy.
Mięso zmielone podsmażamy i dodajemy cebulkę.
Dusimy kilka minut aż zmięknie. 
Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy przygotowane warzywa. 
Nadziewamy połówki papryki.


Jeśli ktoś nie toleruje mięsa.

Farsz warzywny z ryżem
paczuszka ryżu
warzywa: marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek.
Ostra papryka chili
śmietana , żółtko, ser parmezan.

Warzywa kroimy w drobną kostkę,dusimy na oliwie do miękkości.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dokładamy ugotowany ryż . Nadziewamy połówki papryki.
Polewamy śmietaną zmieszaną z żółtkiem i serem parmezanem.

 

Wkładamy go piekarnika 200 st. na 50-60 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz