29 marca 2016

Jajka faszerowane z śledzikiem



Podejrzane w internecie

Jajka ugotowane na twardo
Łyżka gotowanych buraczków lub ćwikła z chrzanem,
może być także tarty chrzan
Łyżeczka majonezu
sól,pieprz
śledzik

(ja użyłam śledzie w oliwie z cebulką )


Jajka ugotowane,obrane ze skorupki kroimy wzdłuż na pół,wyjmujemy żółtka.
Do żółtek dodajemy łyżkę buraczków lub ćwikłę albo chrzan,
łyżeczkę majonezu
doprawiamy do smaku solą i pieprzem,
napełniamy puste miejsca po żółtkach,
na wierzch nakładamy kawałek śledzia,
dekorujemy zieleniną. 
Podajemy jako przekąskę.
Smacznego

Te są z chrzanem i czarnymi oliwkami



Żółtko z jajka+łyżka chrzanu białego+posiekane czarne oliwki+łyżka majonezu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz