3 białka
Pół szklanki cukru
Białko ubić na sztywno,po trochu dodawać cukier cały czas kręcić, aż zrobi się gęsty krem.
Blaszkę wyłożyć pergaminem , łyżką wykładać krem w odległości ok. 2,5cm
Piekarnik nagrzać do temp.100st.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec ok.45 min.
Pół szklanki cukru
Białko ubić na sztywno,po trochu dodawać cukier cały czas kręcić, aż zrobi się gęsty krem.
Blaszkę wyłożyć pergaminem , łyżką wykładać krem w odległości ok. 2,5cm
Piekarnik nagrzać do temp.100st.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec ok.45 min.
Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezy na godzinę.
- Podpowiedź.
Kiedy oddzielamy żółtko od białka należy uważać by nie zostało w białku nawet odrobiny żółtka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz