3 łyżki wody
1/2 szkol. cukru
3 łyżki kakao1/2 kostki margaryny
Wodę wymieszać z cukrem i kakaem, rozpuścić margarynę, połączyć razem, gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając.Kiedy nabierzemy masę na łyżkę ma być aksamitna i lać się jedną ciągłą strużką.
Ciasto polewamy gorącą polewą.
1/2 szkol. cukru
3 łyżki kakao1/2 kostki margaryny
Wodę wymieszać z cukrem i kakaem, rozpuścić margarynę, połączyć razem, gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając.Kiedy nabierzemy masę na łyżkę ma być aksamitna i lać się jedną ciągłą strużką.
Ciasto polewamy gorącą polewą.
Nadaje się do polewania serników, ciastek, różnego rodzaju babeczek i.t.p.
Możemy ją uznać za polewę czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz