Tak przygotowaną zamaczamy w cieście |
Cukinie umyć i pokroić na skos ,plastry grubości ok 1 cm.
Posolić,popieprzyć,posypać ulubionymi ziołami.Zostawić na ok pół godziny ,by troszkę zmiękła.
Posolić,popieprzyć,posypać ulubionymi ziołami.Zostawić na ok pół godziny ,by troszkę zmiękła.
Przygotować ciasto naleśnikowe.
Cukinię maczać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym, głębokim tłuszczu ,tak jak frytki,do miękkości.
Wyciągamy już usmażone cukinie i układamy na papierowym ręczniku żeby ociekł nadmiar tłuszczu.
Gotowe.
Wyciągamy już usmażone cukinie i układamy na papierowym ręczniku żeby ociekł nadmiar tłuszczu.
Gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz