Młode cukinie ( po jednej na osobę )
Mięso mielone ( jakie chcemy )
ser parmezan,śmietana
sól,pieprz, cebula,oliwa.
Płatki migdałów lekko podsmażone na odrobinie oliwki.
Cukinie umyć ,odciąć ogonek.Przekroić wzdłuż,wydrążyć środek.
Posmarować oliwą,posolić , popieprzyć.
Mięso zmielone poddusić z cebulką ,pieprzem , solą .Dodać posiekany
wydrążony środek z cukinii.Wszystko wymieszać i tym farszem wypełnić
środki cukinii.Polać śmietaną,posypać parmezanem i płatkami migdałów.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200st. około 30 minut.
Dobrze jest sprawdzać ,bo czas pieczenia zależy od wielkości i dojrzałości cukinii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz