10 lipca 2012

Cukiniowe łódeczki

Młode cukinie ( po jednej na osobę )
Mięso mielone ( jakie chcemy )
ser parmezan,śmietana
sól,pieprz, cebula,oliwa.
Płatki migdałów lekko podsmażone na odrobinie oliwki.

Cukinie umyć ,odciąć ogonek.Przekroić wzdłuż,wydrążyć środek.
Posmarować oliwą,posolić , popieprzyć.

Mięso zmielone poddusić z cebulką ,pieprzem , solą .Dodać posiekany wydrążony środek z cukinii.Wszystko wymieszać i tym farszem wypełnić środki cukinii.Polać śmietaną,posypać parmezanem i płatkami migdałów.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200st. około 30 minut.
Dobrze jest sprawdzać ,bo czas pieczenia zależy od wielkości i dojrzałości cukinii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz