10 lipca 2012
Pomidory nadziewane pieczarkami
3-4 pomidory
pół szklanki ugotowanego makaroniku (jeśli nie mamy ,może być ryż )
15 dkg.pieczarek
cebula
ser mozzarella
sól,pieprz
zielenina
Pomidorom odkrawamy kapelusze i wydrążamy środek.
Pieczarki szatkujemy na tarce z grubymi okami.
Cebulę i pieczarki dusimy na maśle,aż odparuje woda.
Dodajemy zieleninę i ugotowany ryż
Środki pomidorów wypełniamy farszem, posypujemy obficie startą mozzarellą. Polewamy oliwką, solimy, pieprzymy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem.
Wstawiamy do mocno rozgrzanego piekarnika 200st. na ok. 30-40 minut.
Kiedy położymy danie na talerz ,można polać sosikiem który się wytworzył podczas pieczenia.
Taki samym farszem możemy napełnic paprykę.
Mnie osobiście papryka bardziej smakuje. Choć pomidorki wyszły pyszniutkie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz