Pstrąg
cebulka
majeranek
czosnek
płatki migdałowe
masło
sól,pieprz,sok z cytryny
oliwa
Pstrąga umyć,nasolić i odstawić na dwie godzinki do lodówki.
Przed pieczeniem ryby należy na jednej stronie delikatnie naciąć skórkę w 2-3 miejscach.
Wewnątrz skropić sokiem z cytryny,posypać majerankiem,włożyć ok. łyżeczkę masła
oraz 2-3 plasterki cebulki.
Ułożyć w brytfance, położyć także cienkie plasterki cebulki, posypać pieprzem,delikatnie posolić i polać oliwą.
Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 st. Piec około 30 minut.
Pod koniec pieczenia,na patelnię włożyć 1 dużą łyżkę masła,a kiedy już się roztopi dodajemy 1 dużą łyżki płatków migdałowych i na średnim ogniu zrumienić je.
Wyjmujemy rybę z piekarnika i gorącym masłem z płatkami migdałowymi polewamy rybę.
Podajemy z dowolną surówką.
cebulka
majeranek
czosnek
płatki migdałowe
masło
sól,pieprz,sok z cytryny
oliwa
Pstrąga umyć,nasolić i odstawić na dwie godzinki do lodówki.
Przed pieczeniem ryby należy na jednej stronie delikatnie naciąć skórkę w 2-3 miejscach.
Wewnątrz skropić sokiem z cytryny,posypać majerankiem,włożyć ok. łyżeczkę masła
oraz 2-3 plasterki cebulki.
Ułożyć w brytfance, położyć także cienkie plasterki cebulki, posypać pieprzem,delikatnie posolić i polać oliwą.
Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 st. Piec około 30 minut.
Pod koniec pieczenia,na patelnię włożyć 1 dużą łyżkę masła,a kiedy już się roztopi dodajemy 1 dużą łyżki płatków migdałowych i na średnim ogniu zrumienić je.
Wyjmujemy rybę z piekarnika i gorącym masłem z płatkami migdałowymi polewamy rybę.
Podajemy z dowolną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz