Pół kg. żółtego sera ( taki w foliowej torebce, szczelnie zamkniętej)
Pół kostki masła
10-15 dkg. sera topionego śmietankowego
3 jajka ugotowane na twardo
1 ogórek kiszony lub korniszon
1 ugotowana marchewka
10-15 dkg. sera topionego śmietankowego
3 jajka ugotowane na twardo
1 ogórek kiszony lub korniszon
1 ugotowana marchewka
albo kolorowa papryka
szynka
szczypiorek lub natka pietruszki
sól,pieprz
Ser w foliowej torebce włożyć do gorącej wody, obracać torebką tak, aby równomiernie zmiękł.
Masło utrzeć z serem topionym.
Dodać drobno pokrojone jajka, ogórek, marchewkę, zieleninę, wszystko dobrze wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
Można dołożyć drobno pokrojoną szynkę, albo trochę marynowanej papryki,l ub oliwki. Jeśli ktoś lubi.
szynka
szczypiorek lub natka pietruszki
sól,pieprz
Ser w foliowej torebce włożyć do gorącej wody, obracać torebką tak, aby równomiernie zmiękł.
Masło utrzeć z serem topionym.
Dodać drobno pokrojone jajka, ogórek, marchewkę, zieleninę, wszystko dobrze wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
Można dołożyć drobno pokrojoną szynkę, albo trochę marynowanej papryki,l ub oliwki. Jeśli ktoś lubi.
Miękki żółty ser wyjąć z wody, rozwałkować jak ciasto na makaron, posmarować masą serową, zwinąć jak roladę, owinąć folią i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Zastygniętą kroimy w plastry.
Podajemy z pieczywem
Dzieci to lubią bo kolorowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz