Ten przepis dostałam od mojej koleżanki Janki
Wykonanie i zdjęcie również jej
Składniki
1 kg ryby(filety)
mąka do panierowania
Vegeta,bazylia do posypania
Sos
2 czerwone papryki pokrojone w słupki
1/2 kg cebuli pokrojonej w cząstki
puszka ananasa(plastry)
sok ananasowy
4 łyżki pikantnego keczupu
1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
sól,pieprz
Ryby posypać Vegetą i bazylią,obtoczyć w mące i usmażyć.
Sos
Paprykę pokroić w słupki i poddusić na oleju.
Po chwili dodać cebulę pokrojoną w cząstki i dusić razem do miękkości.
Dorzucić ananasa(słupki). Wszystko razem podgotować na małym ogniu,dolać sok ananasowy (odlewając 4 łyżki),dodać 4 łyżki keczupu.
W 4 łyżkach soku rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i dolać do reszty.
Zamieszać,chwile pogotować. Na końcu włożyć ryby.
Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uwagi
Dodałam do sosu odrobinę chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz