![]() |
Ten sandacz był smażony na patelni do grilla |
Rybę oczyścić, nasolić i odstawić na godzinę |
Przygotować warzywa.
Wszystkie warzywa jakie mamy w zasięgu ręki
cukinia
cebula
papryka ,może być kolorowa,ładnie wygląda
brokuł
kalafior
marchewka
czosnek
Kroimy na niezbyt malutkie kawałeczki, wrzucamy do woka na rozgrzany tłuszcz.
Solimy, pieprzymy do smaku dodajemy ziół ile dusza zapragnie, i troszkę spryskujemy wodą.( nie podlewamy)
Cały czas podgarniamy żeby się nie przypaliły.
Wszystkie warzywa jakie mamy w zasięgu ręki
cukinia
cebula
papryka ,może być kolorowa,ładnie wygląda
brokuł
kalafior
marchewka
czosnek
Kroimy na niezbyt malutkie kawałeczki, wrzucamy do woka na rozgrzany tłuszcz.
Solimy, pieprzymy do smaku dodajemy ziół ile dusza zapragnie, i troszkę spryskujemy wodą.( nie podlewamy)
Cały czas podgarniamy żeby się nie przypaliły.
Warzywa muszą być jeszcze troszkę chrupiące, bo taka ciapka mi nie smakuje.
W czasie gdy warzywa już dochodzą, rybę delikatnie nacinamy w kilku miejscach. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, spryskujemy sokiem z cytryny i oliwą, obtaczamy w mące zmieszanej z ziarnami sezamu i smażymy na mocno rozgrzanej patelni z obu stron.
Podajemy gorącą z warzywami lub ziemniakami smażonymi we frytownicy.
W czasie gdy warzywa już dochodzą, rybę delikatnie nacinamy w kilku miejscach. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, spryskujemy sokiem z cytryny i oliwą, obtaczamy w mące zmieszanej z ziarnami sezamu i smażymy na mocno rozgrzanej patelni z obu stron.
Podajemy gorącą z warzywami lub ziemniakami smażonymi we frytownicy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz