Śledzie
Płaty śledziowe Matiasy słone - wymoczyć ok 2 godzin w zalewie z ziół prowansalskich
Płaty śledziowe Matiasy słone - wymoczyć ok 2 godzin w zalewie z ziół prowansalskich
Zalewa
(2
duże łyżki ziół prowansalskich zalać wrzątkiem jak herbatę,aż się dobrze
zaparzy.Potem przecedzić i połączyć z bardzo zimną wodą.W tej wodzie
moczymy śledzie)
Cebulka- pokroić w kostkę i zaparzyć wrzątkiem, potem przepłukać zimną wodą.
Śledzie skropić sokiem z cytryny, pokroić w kawałki i układać w np. słoiku, warstwowo, śledzie ,cebulka,śledzie .....itd.
Zalewamy oliwą, ja zalałam oliwą z pestek winogron. Ale może być jaką lubimy.
Odstawiamy na noc do lodówki.
Cebulka- pokroić w kostkę i zaparzyć wrzątkiem, potem przepłukać zimną wodą.
Śledzie skropić sokiem z cytryny, pokroić w kawałki i układać w np. słoiku, warstwowo, śledzie ,cebulka,śledzie .....itd.
Zalewamy oliwą, ja zalałam oliwą z pestek winogron. Ale może być jaką lubimy.
Odstawiamy na noc do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz