Cebulka może być pokrojona na nieco drobniejszą kostkę
Składniki
Składniki
8 filetów śledziowych solonych
5 ogórków konserwowych
5 cebul
kilka łyżek keczupu( łagodny lub ostry , w zależności jaką chcemy uzyskać ostrość)
kilka łyżek oleju
1 łyżka musztardy
1/2 łyżeczki papryki słodkiej ( może być i ostra )
1 łyżeczka cukru
pieprz kolorowy świeżo mielony
Śledzie po wymoczeniu w zimnej wodzie ,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na małe
kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.
Tak samo pokroić ogórki.
Musztardę wymieszać z cukrem i papryką .
Dodać keczup wymieszany z
olejem, doprawić
pieprzem.
Śledzie wymieszać z posiekaną cebulą i ogórkami .
Zalać sosem.
Wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz