03 lipca 2012
Stroganoff
Do rondla wlać oliwę ,dość sporo. 3-4 duże łyżki
Polędwica wołowa -pokroić w kostkę wielkości mniej więcej 2x2x4 obsmażyć aż się mięso zetnie ,wrzucić do innego rondla.
Cebula- pokroić w kostkę ,zeszklić,dołożyć do mięsa.
Pieczarki lub grzyby pokroić ,obsmażyć na tym samym tłuszczu,dołożyć do mięsa.
Ogórek kiszony mały pokroić w kostkę i obsmażyć na tym samym tłuszczu.
Wsypać łyżkę czerwonej ,sproszkowanej papryki i łyżkę koncentratu pomidorowego
Sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy.
To wszystko zalać rosołem lub innym wywarem mięsnym,albo warzywnym.
Gotować na wolnym ogniu pod półprzykryciem do miękkości.
Na koniec zalewamy kubkiem dobrej,gęstej śmietany.
Należy pamiętać ,żeby nie solić mięsa ani innych składników do smażenia.
To można zrobić na samym końcu.
.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz