Sałata lodowa -poszarpać na drobno
Pół puszki czerwonej fasolki- przepłukać, odsączyć z wody
2 cebulki dymki, lub inna delikatna- pokroić w piórka
Kilka oliwek czarnych i zielonych
Kilka plasterków suszonego pomidora z oliwy- pokroić w paseczki
Kilka rzodkiewek- pokroić na drobno
zielenina
sos 1
płaska łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
sok z połowy cytryny
taka sama ilość oliwy
ząbek czosnku -rozetrzeć z solą
łyżka musztardy francuskiej
sos 2
2 łyżki śmietany 12%
1 łyżka majonezu
łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
sok z połowy cytryny
pieprz
Dużo posiekanej zieleniny
Sos pierwszy i drugi są do wyboru. Można spróbować z którym będzie lepiej smakowało.
Zrobiłam w dwóch wersjach, obie są pyszne.
Pół puszki czerwonej fasolki- przepłukać, odsączyć z wody
2 cebulki dymki, lub inna delikatna- pokroić w piórka
Kilka oliwek czarnych i zielonych
Kilka plasterków suszonego pomidora z oliwy- pokroić w paseczki
Kilka rzodkiewek- pokroić na drobno
zielenina
sos 1
płaska łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
sok z połowy cytryny
taka sama ilość oliwy
ząbek czosnku -rozetrzeć z solą
łyżka musztardy francuskiej
sos 2
2 łyżki śmietany 12%
1 łyżka majonezu
łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
sok z połowy cytryny
pieprz
Dużo posiekanej zieleniny
Sos pierwszy i drugi są do wyboru. Można spróbować z którym będzie lepiej smakowało.
Zrobiłam w dwóch wersjach, obie są pyszne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz