26 lipca 2012

Pstrąg w cieście naleśnikowym

Tak przygotowaną rybę można smażyć we frytkownicy.
Lub na patelni

Może być każda ryba na jaką mamy ochotę.
Z ryby usunąć ości i pokroić na małe kawałki.
Posolić, popieprzyć,obsypać ziołami i spryskać sokiem z cytryny. Odstawić na co najmniej godzinę. 

Przygotować ciasto naleśnikowe ,trochę gęściejsze.
Dodać łyżeczkę czerwonej sproszkowanej papryki,

Odstawić aż ciasto odpocznie.

Rozgrzać olej w głębokiej patelni. 
Można wykorzystać frytkownice

Kawałki ryby maczać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz.
Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Wyciągamy z tłuszczu na papierowe serwetki aby odciągnęły zbędny tłuszcz. 

Podawać można z surówką z kiszonej kapusty,lub z inną ulubioną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz