Tak przygotowaną rybę można smażyć we frytkownicy. |
Lub na patelni Może być każda ryba na jaką mamy ochotę. |
Z ryby usunąć ości i pokroić na małe kawałki.
Posolić, popieprzyć,obsypać ziołami i spryskać sokiem z cytryny. Odstawić na co najmniej godzinę.
Posolić, popieprzyć,obsypać ziołami i spryskać sokiem z cytryny. Odstawić na co najmniej godzinę.
Przygotować ciasto naleśnikowe ,trochę gęściejsze.
Dodać łyżeczkę czerwonej sproszkowanej papryki,
Odstawić aż ciasto odpocznie.
Rozgrzać olej w głębokiej patelni.
Można wykorzystać frytkownice
Kawałki ryby maczać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz.
Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Wyciągamy z tłuszczu na papierowe serwetki aby odciągnęły zbędny tłuszcz.
Podawać można z surówką z kiszonej kapusty,lub z inną ulubioną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz