(Jak z grilla)
Folia aluminiowa.
Pociąć na kwadraty takiej wielkości ,aby można było dobrze owinąć ziemniak i piec je pojedynczo.
Można też
Można też
Kilka ziemniaków jednakowej wielkości obrać ze skórki.
Każdy z nich posmarować oliwą, posypać solą, pieprzem przyprawą włoską.
Każdy z nich posmarować oliwą, posypać solą, pieprzem przyprawą włoską.
Owinąć w folię.
Można dołożyć do paczuszki kilka warzyw jakie lubimy np.(paprykę cebulkę,czosnek,rzodkiewkę...itd) jakie lubimy, do większego kawałka folii.
Można dołożyć do paczuszki kilka warzyw jakie lubimy np.(paprykę cebulkę,czosnek,rzodkiewkę...itd) jakie lubimy, do większego kawałka folii.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180-200 st. na ok. 50-60 minut.(to zależy od wielkości ziemniaków )
Można je podawać z mięsem , surówkami, kefirem.
Ziemniaki pieczone w ten sposób nie tracą na wartości (tak jak przy gotowaniu w wodzie ) i są bardzo smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz