Młode cukinie ( po jednej na osobę )
Mięso mielone ( jakie lubimy )
ser parmezan, śmietana
sól, pieprz, cebula, oliwa.
Płatki migdałów lekko podsmażone na odrobinie oliwki.
Mięso mielone ( jakie lubimy )
ser parmezan, śmietana
sól, pieprz, cebula, oliwa.
Płatki migdałów lekko podsmażone na odrobinie oliwki.
Cukinie umyć ,odciąć ogonek.Przekroić wzdłuż,wydrążyć środek.
Posmarować oliwą,posolić , popieprzyć.
Mięso zmielone poddusić z cebulką , pieprzem , solą .
Dodać posiekany
wydrążony środek z cukinii.
Wszystko wymieszać i tym farszem wypełnić
środki cukinii.
Polać śmietaną, posypać parmezanem i płatkami migdałów.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200st. około 30 minut.
Dobrze jest sprawdzać ,bo czas pieczenia zależy od wielkości i dojrzałości cukinii.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200st. około 30 minut.
Dobrze jest sprawdzać ,bo czas pieczenia zależy od wielkości i dojrzałości cukinii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz