30 sierpnia 2012

Cukiniowe łódeczki


_Cukiniowe łódeczki
Młode cukinie ( po jednej na osobę )
Mięso mielone ( jakie lubimy )
ser parmezan, śmietana
sól, pieprz, cebula, oliwa.
Płatki migdałów lekko podsmażone na odrobinie oliwki.

Cukinie umyć ,odciąć ogonek.Przekroić wzdłuż,wydrążyć środek.
Posmarować oliwą,posolić , popieprzyć.

Mięso zmielone poddusić z cebulką , pieprzem , solą . 
Dodać posiekany wydrążony środek z cukinii. 
Wszystko wymieszać i tym farszem wypełnić środki cukinii. 
Polać śmietaną, posypać parmezanem i płatkami migdałów.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200st. około 30 minut.
Dobrze jest sprawdzać ,bo czas pieczenia zależy od wielkości i dojrzałości cukinii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz