2 małe cukinie
1 cała cebula
2 marchewki
1 papryka
1 mała główka czosnku (siekamy )
świeży tymianek
sól, pieprz
serek camembert
3-4 łyżki oliwy
Wszystkie warzywa kroimy w cienkie paseczki.
Zaczynamy od najtwardszych: marchew, papryka i czosnek, na końcu cukinia.
Możemy dodać jeszcze seler łodygowy jeśli mamy.
Po kolei wrzucamy na rozgrzaną oliwę, staramy się często mieszać podgarniając.
Solimy, pieprzymy do smaku.
Kiedy zaczyna się pojawiać sosik, natychmiast wrzucamy serek camembert pokrojony w kostkę, mieszamy i odstawiamy z ognia.
Warzywa muszą być lekko chrupiące.
Podawać jako dodatek do dania głównego.
Ale ja zjadam je bez żadnych dodatków.
szybko i smacznie uwielbiam takie przepisy
OdpowiedzUsuń