01 września 2012

Jajka faszerowane pieczarkami


_Jajka faszerowane



10jajek
ok.20dkg. świeżych pieczarek
majonez dla połączenia składników
łyżka masła
cebula
sól,pieprz

Pieczarki poszatkować na tarce z grubymi okami ,dodać masło, cebulkę i dusić na wolnym ogniu aż całkowicie wyparuje woda. 
Posolić i popieprzyć do smaku.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przekroić wzdłuż i delikatnie wyciągnąć żółtka.
Rozetrzeć je i połączyć z wystudzonymi pieczarkami i majonezem.
Tym farszem wypełniać puste miejsca po żółtkach i starać się zrobić małą kopułkę.
Układamy na liściach sałaty.
Albo z sałaty można zrobić mini koszyczki.Tak zawinięte układamy na półmisku obok siebie.

1 komentarz: