15 stycznia 2013
Śledź z jabłkiem
Kilka płatów śledzia słonego (matiasy)
2 jabłka
2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki dobrego majonezu
2-3 szalotki
odrobina soli i pieprzu do smaku
Śledzie wymoczyć a następnie pokroić w kawałki.
Jabłko orać ze skórki,pokroić na cienkie zapałki.
Szalotkę pokroić w kosteczkę.
Śmietanę i majonez połączyć,doprawić solą i pieprzem (delikatnie)
Śledzie wymieszać z jabłkiem i cebulką,zalać sosem.
Odstawić na około pół godziny.
A następnie usiąść wygodnie i delektować się ich smakiem.
Bardzo dobre są kiedy podaje się z ziemniakami gotowanymi w skórkach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz