13 maja 2014

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta
2 duże łyżki masła
cebula
pomidor bez skórki 
2 duże łyżki zielonego kopru
sól,pieprz
płaska łyżka mąki na zasmażkę

Kapustę szatkujemy i wrzucamy na osolony wrzątek.
Czekamy aż się zacznie gotować.
Gotujemy 5-10 minut.
Odcedzamy.
Na maśle podsmażamy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę aż się zeszkli.
Posypujemy łyżką mąki aż się lekko podsmaży.
Dodajemy pomidorek pokrojony w kostkę, mieszamy i po 2 minutach wszystko dodajemy do ugotowanej kapusty.
Dosypujemy dużo zielonego kopru.
Sól,pieprz do smaku.
Mieszamy, gotujemy jeszcze około 5minut i odstawiamy z ognia.

Młoda kapusta nie potrzebuje zbyt długiego gotowania. Wystarczy ją tylko sparzyć i doprawić.
Potrawa prosta i szybko się ją przygotowuje.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz